Un minut de conciència

0
Conciència ecològica. Junts cuidem el medi ambient
PERQUÈ L’OPCIÓ ECOLÒGICA?

Hi haurà pau en el món quan hi hagi pau en el cor de cada persona Mare Teresa Perquè és un tipus de producció que prescindeix de la utilització de substàncies quí- miques per tal d’obtenir aliments naturals, saludables i amb totes les seves propietats nutritives, garantint la màxima qualitat a través de tècniques respectuoses amb el medi ambient. Així, la producció natural garanteix que tots els productes, fruites, verdures, hortalis- ses, cafès, xocolates, pa, mel, carn, formatges, olis, etc, conservin sempre el seu sabor autèntic i tots els seus nutrients.

PERQUÈ PRODUCTES DE TEMPORADA?

Perquè mantenen el cicle natural de l’aliment i contribueixen a sostenir microecono- mies locals que no esgoten els recursos ni el sòl; i permeten la diversificació de les produccions, un major valor a la producció final i la creació d’ocupació en zones rurals. No només estan més bons de sabor, sinó que conserven totes les propietats i nutrients, i contribueixen a respectar el Medi Ambient.

PERQUÈ DE PROXIMITAT?

Les matèries primeres són adquirides directament a productors locals i petites coope- ratives, el que ajuda a crear i mantenir llocs de treball alhora que fomenta el desenvo- lupament responsable. Acostant al productor i al consumidor, s’aconsegueixen uns preus més justos per als productors. El consum de productes de proximitat fomenta els aliments de temporada i redueix el cost mediambiental del transport.

PERQUÈ CUINAT AMB AMOR?

Quan es cuina un producte ecològic, de temporada i de proximitat, comporta la garan- tia de que ha viscut un procés respectuós amb la vida, que no conté cap tipus d’addi- tiu nociu susceptible de perjudicar la salut humana: ni pesticides o fertilitzants químics, ni hormones, ni transgènics. Algunes generacions enrera, éls pares, transmetien els coneixements alimentaris als fills en el context familiar, però els canvis de la societat i la manera actual de viure ha portat a perdre aquesta escola de vida i salut. Fem una aposta per crear altres formes d’alimentar-nos i noves propostes de divulga- ció i educació en un context amorós i de consciència, respectuós i saludable amb nosaltres mateixos i amb la totalitat.

Cada elecció que fem individualment té repercussions personals, socials i col·lectives…

Share.

Comments are closed.

Idiomes